Putovanja

Salon Čokolade u Parizu

U Parizu sam već boravila puno puta, iz obiteljskih razloga, i uglavnom mu se prepuštam bez puno razmišljanja.
Od njega nikad nisam očekivala neku romantiku a kamoli istu tražila na turističkim trasama Montmartrea ili sličnog.
Ali ako uz “domaće” usvojite naviku vožnje biciklom umjesto metroom ili vas odvedu na večernji piknik na drveni most preko Seine, uz savršenu kulisu muzeja Louvre-a ili na obližnju kvartovsku tržnicu, doručak u kafić na uglu itd…tada tu romantiku i ljepotu ovog grada niti ne morate tražiti. Jer Pariz vam se već odavno potiho uvukao pod kožu i ne možete ga se otarasiti niti da želite već mu se stalno i često vraćate te svaki put u njemu pronalazite nešto novo i volite ga još više.

Sinoć sam se vratila s još jednog takvog putovanja te tugu povratka utažila u kolačiću koji je pomalo nagnječen doletio kući. Okus je bio tako fantastičan da ga još i sad imam u ustima a za utjehu gledam fotografije nekih drugih čokoladnih umjetnina, dok se prebacuju s fotoaparata. Većina slastica je snimljeno na ovogodišnjem Salon du Chocolat, svjetskom salonu čokolade, koji je počeo 31. listopada a traje još do nedjelje.

Još pamtim neke savršene, izvrsne okuse ali i nezaboravne kreacije fantastičnog izgleda poput likova iz La Fontaine-ovih basni, pripremljenih za natjecanje. A tek modna revija s čokoladnim haljinama i krikovima publike kao da pred sobom imaju neku rock zvijezdu? Prelijepo, čarobno, preukusno.

Bojim se da će biti izuzetno teško odabrati samo nekoliko fotografija za objavu, ipak sam ih snimila nekoliko stotina.

Moglo bi Vas zanimati

Nema komentara

    Komentiraj

    Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.