Recepti

Muffini za Halloween

 

Mi koji smo odrastali bez ovog običaja te ga poznavali samo iz raznih američkih horor filmova, nikako da se zarazimo masovnom kupnjom raznih bundeva, krvoločnih kostima i ostalih rekvizita za obilježavanje (neću reći proslavu) Halloweena. Ali koliko god mi taj All Hollows Eve ignorirali i ne prenosili našoj djeci, ona ga vide svuda oko sebe i odjednom u njemu počinju sudjelovati. U školi od Marinog Malog se objašnjava i pozadina svega (o kojoj progooglajte ako vam još nije poznata) i radi mali party s još nekoliko razreda. Tako je Mali doma došao s pozivnicom od Vještica i Vještaca (učiteljice i učitelji) i rekao da mu za zabavu trebaju muffini i keksi od žabokrečine i krvi. Tako da su se pekle hrpe keksa i muffina i prelijevalo ih se sa “žabokrečinom” i “krvlju” do ponoći, kako bi slijedeće (današnje) jutro bili suhi i spremni za nošenje u školu.

 

Muffine za Halloween je najbolje raditi bez prisustva djece, sa posebnim, tajnim sastojcima. Jer da doznaju koji su to, mnogi ne bi probali niti jedan muffin. Posebni su, dakle, vrlo ukusni i u muffinu neprepoznatljivi sastojci, mrkva i tikva (bundeva). Mrkva se kao sastojak može činiti neobičnom ali samo onima koji nisu probali čuveni, odlični kolač od mrkve sa otoka Balija. “Žabokrečina” i “krv” nisu ništa drugo doli šećerni preljev sa zelenom i crvenom bojom za hranu. Umjesto njih se može koristiti i sok od špinata ili sok od cikle. Prvo sam namjeravala raditi samo zelene muffine i kekse a onda mi se činilo da ih možda djeca zbog te, za hranu neobične boje neće htjeti jesti te sam napravila i turu crvenih. Mali je bio taj koji je djeci rekao da su to žabokrečina i krv i zanimljivo je da je djeci ta zelena “žabokrečina” bolje prijala i bila zanimljivija od krvi. Crveni su skoro svi vraćeni jer su ih se djeca bojala jesti. UH!

Ovo je dupla mjera i iznosit će oko 24 muffina a ako smjesu stavljate u manje košarice, ispasti će ih i više. Osnovnu smjesu možete i podijeliti i u jedan dio staviti mrkvu a u drugu tikvu ili samo komadiće čokolade.

 

Link na moj recept, na portalu Okusi.

U slast!

Moglo bi Vas zanimati

Nema komentara

    Komentiraj

    Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.