Razni tekstovi

Kozmetika koju bi se moglo jesti

Ovo je tako dobro da moram reklamirati (i nisam za to plaćena!). Aroma-sensé Naturel proizvodi kozmetiku od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka. Godinama me muče alergije na šampone, sapune, kreme za lice, ruževe… Ovo na slici je šampon u obliku sapuna. Od njega ne dobijem ni svrab, ni rane a kosa ne bude suha kao nakon pranja običnim šamponom (koji je ustvari deterdžent) i balzam prestaje biti potreban. Na slici je i krema za usne koju bih najradije pojela kako dobro miriši.  Jedna je čak čokoladna (mljac!). I ona je bez ‘zlog’ tekućeg parafina koji je čest sastojak svih sličnih krema za usne i lice, jer je jeftin, a koji kod nekih izaziva alergije ili peckanje i perutanje kože. Od ove kreme suhe i bolne usnice budu brzo izlječene, za razliku od ‘običnih’ kod kojih vam dio sastojaka njeguje usne i daje ugodan osjećaj, dok vam parafin prodire i urezuje se u dubinske slojeve kože i tako ju oštećuje.

 

 

Aroma-sensé Naturel rođena je iz čiste ljubavi i želje za promicanjem i usvajanjem zdravih životnih navika uključujući pripremu i primjenu prirodne (organske) individualno prilagođene aromakozmetike. Iza svega stoji Anita, kojoj je struka nešto drugo ali se zbog vlastitih potreba i interesa, bacila na proučavanje te pripremu ovih proizvoda.

Stručnije rečeno: Izrada pripravaka Aroma-sensé Naturel (kozmetika za dermalnu primjenu na koži lica i tijela, izotonizirane kapi za nos, oralni pripravci – melati i vagitoriji) temelji se na francuskom modelu aromaterapiji i koristi isključivo visokokvalitetne certificirane biljne ekstrakte i njihove nusprodukte, odnosno organska hladnoprešana biljna ulja, kemotipizirana eterična ulja i hidrolate.

Kruti šamponi ne sadrže umjetne boje, konzervanse ili sintetičke mirise, ne sadrže alkohole, stabilizatore i druge štetne sintetičke dodatke. Osnovni sastojak je prirodni surfaktant iz kokosovog ulja, biljna ulja i maslaci, eterična ulja s eventualnim dodatkom biljnih prahova.

Ja više ne moram tražiti kozmetiku koja mi odgovara i boriti se sa sanacijom ranica, lišajeva, osipa i sličnog. Možda ova kozmetika pomogne još nekome. Za sve informacije se najbolje obratiti direktno Aniti i to preko njene facebook stranice: Aroma-sensé Naturel

 

Moglo bi Vas zanimati