Putovanja

Čokolado obožavana!

3. post u nizu, s istom temom …

Svaki bi Čokoladoljubac barem jednom u životu morao hodočastiti na Salon Čokolade odnosno Salon du Chocolat. U zadnje vrijeme ovaj Salon seli od grada do grada te kontinenta do kontinenta ali samo je jedan onaj pravi, najveći svjetski Sajam čokolade. Onaj u Parizu.

Salon du Chocolat je u 4 dana u samo jednom paviljonu ugostio preko 130,000 posjetitelja koji su se naguravali oko štandova čak 160 izlagača.

Sve se stigne vidjeti u jednom danu, ako dođete na vrijeme, oko 10 ujutro.

Za 9 sati se stigne pojesti i nekoliko crępes s čokoladom i likerom, vafle ili voće polivene čokoladom s čokoladne fontane.

jedna od fontana:

Popiti vruću čokoladu ili ju ponijeti doma:

Stigne se kušati čokoladu koja pucketa u ustima, namazati usne pravim čokoladnim ružem (divna ideja za duge poslovne sastanke kad bi se grickanje smatralo nepristojnim), pojesti par kolačića, macaronsa, kupiti koji meringue, voćni žele za ukućane ili pak praline u obliku graha i krumpira za svekrvu. Mužu ili dečku ćete naravno odnijeti čokoladni alat.

koji izgleda poput pravog:

Tati ili svekru možete ponijeti kobasicu i kulen:

U ovaj auto od macaronsa Pierre-a Hermea ne smijete sjesti ali macaronse smijete kupiti na štandu. Odlični su!

Može se slušati gramofonske ploče, također izrađene od čokolade i rashladiti se fantastično ukusnim sladoledom.

Predah je moguć pred pozornicom na kojoj se izmjenjuju slavni slastičari te potpisuju knjige ili održavaju prezentacije te pripremaju deserti čije praćenje je osigurano i za one u zadnjim redovima. Naime iznad kuhinje se nalaze ogromna, koso postavljena ogledala. Tu je naravno i legendarna modna revija koju nisu preživjele baš sve (čokoladne naravno) haljine.

Fascinantnije od haljina su bile skulpture na natjecanju Charles Proust, izrađene na temu La Fontaineovih basni. I tu se nije ocjenjivao samo izgled već i OKUS ovih prelijepih kreacija. Predsjednik žirija je bio slavni Pierre Herme (ne rade mi akcenti)

zec i kornjača

lisica i vrana

detalj

detalj

Sve u svemu, Čokoladnom je raju ime – Salon du Chocolat. Nastavak najvjerojatnije slijedi :fino:

Moglo bi Vas zanimati

Nema komentara

    Komentiraj

    Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.